Sommarens äventyr! 

När du vill- Rent a Local!

Hyr oss för en guidning utöver det vanliga! Vi visar dig våra favoritplatser bortom de välkända turiststråken. Vill du gå på topptur, se vattenfall, njuta av de oändliga vyerna eller hänga med stammisar på bästa våffelcafet? Du och vädret bestämmer själv. Maila eller ring oss! Sofie@strovtag.com +4670-5254033


2-5 augusti 4 dagar-2 länder

4 dagars fjällvandring, övernattning i stugor.

Det här är turen för dig som vill uppleva olika kulturerturer under en fjällvandring! Vi börjar i Norge och avslutar turen i Sverige. Vandringen går igenom landskapets förändringar  passerar gamla fäbodvallar, branta klippor, den grönskande björkskogen och vi njuter av ändlösa vyer. 

Första natten sover vi i en obemannad stuga och lagar vår egen traditionella 3-rätters middag. Andra dagen fortsätter vi i Norge och avslutar med en traditionell 3 rätters på mysiga Storerikvollen. Efter det vänder vi stegen mot Sverige och passerar gränsen innan vi njuter av utsikten från fantastiska Blåhammaren. Vi får lära oss mer om samer och lokala traditioner. Vi bär och lagar maten tillsammans.  

 

 

 Plats Jämtlandsfjällen, Storlien. Flyg til Trondheim Vernes Airport eller Östersund/Åre Airport. Tåg till Storlien. 

Datum 2-5 augusti

Svårighetsgrad Medium. Du ska klara av att bära din egen ryggsäck inkl. mat under en hel dag. Vi kommer att gå mellan 15-20 km varje dag.

Antal deltagare  minst 6, max 12

Pris 5400 SEK 

 

 Start 2 Augusti klockan 10.00 i Storlien.

Avslut 5 August i Storlien, tid meddelas senast 2 veckor innan turen startar. 


7-9 augusti Foodie hike

3 dagars fjällvandring, övernattning i stugor.  

Den här turen är för dig som uppskattar 3-rätters middagar, traditionell jämtländsk mat med nya smaker och fantastiska fjällvyer!

Från urskogen till karga fjäll. Vår tur går genom varierad björkskog, öppna myrar och 360 graders fjällvy. Alltid 3-rätters lokal mat. Gravat kött, lokala ostar, rökt röding och rökt renkött är några exempel vad det kan bjudas på. Ätbara växter och vilda bär i en härlig kombination. De här är turen för kulinariska överraskningar. Möjlighet för topptur finns om vädret tillåter.

Plats  Jämtlandsfjällen, start i Vålådalen och slut i Storulvån. Tåg,bil eller buss är lättast transportmedel. Flyg går till Östersund/Åre flygplats och værnes/Trondheim flygplats. 

Datum 7-9 augusti

Svårighetsgrad Medium. Vi kommer vandra stora delar av dagarna. Du ska klara av att bära din egen ryggsäck och mat. Vi går mellan 15-20 km varje dag. 

Antal deltagare minst 6, max 12. 

Pris 4900 SEK 

 

 Start 7 augusti 10.00, tider kan anpassas efter tåg/buss.

Avslut 9 augusti , tidigast klockan 16. Mer exakt tid meddelas 2 veckor innan turen startar. 

 

 

Vill du göra din drömtur?

Vill du gå en tur med familjen eller kompisgänget? Hör av dig till oss så löser vi det! 


Vilka är vi?